Vrijstaande woning te Annen

Opdrachtgever: Familie de Weme
Adres: De Strubben 1, 9468 TA Annen
Bouwjaar: 2021

Voor de familie de Weme hebben wij het volledige tekenwerk van schets tot bestektekeningen en de omgevingsvergunning mogen verzorgen.

Deze modern landelijke woning is in 2021 gerealiseerd op nieuwbouwproject ‘De Strubben’ in Annen. Door de samenstelling van donkere kleuren in combinatie met het toegepaste Ayous hout in de topgevels geeft deze vrijstaande woning een warme uitstraling.

 

Kenmerken:

 • Z-vormige plattegrond;
 • Twee kappen;
 • Ayous hout (naturel);
 • Modern ambachtelijke kozijnen;
 • Luiken.

 

 

Familie Raaphorst te Bovensmilde

Nieuwbouw woning met bijgebouw te Bovensmilde

Opdrachtgever: Familie Raaphorst
Adres: Van Lierswijk 2, 9532 TH Bovensmilde
Bouwjaar: 2020

Voor de familie Raaphorst heeft AgriPlaza Bouwadvies het tekenwerk, de omgevingsvergunning, het bestek, nieuw bestemmingsplan en de aanbesteding mogen verzorgen.

De woning kenmerkt zich door de landelijke uitstraling en het ambachtelijke (boerenvlechtwerk) metselwerk en kozijnen. Het bijgebouw sluit door de ondergeschiktheid straks prachtig aan bij het woonhuis.

De woning kon worden gerealiseerd middels een Ruimte- voor- Ruimte regeling.

Met de Ruimte-voor- Ruimte regeling kunt u uw oude bedrijfsgebouwen slopen, in ruil voor één of meerdere bouwkavels voor een extra woning. Hoeveel kavels er gerealiseerd mogen worden, wordt bepaald aan de hand van de gesloopte vierkante meters. Tevens dient de bedrijfsvoering te worden gestaakt en krijgt de agrarische bestemming een woonbestemming.

Ontwerp gegevens:

 • Boerenvlechtwerk;
 • Ambachtelijke kozijnen.

Kenmerken:

 • Ruimte- voor- Ruimte regeling;
 • Landelijk;
 • Veranda (nog te realiseren).

Maatschap Tepper van Tol

Nieuwbouw ligboxenstal te Kolham

Opdrachtgever: Maatschap Tepper van Tol
Adres: De Valckelaan 2, 9615 BK Kolham
Bouwjaar: 2020/2021

Voor de familie Tepper van Tol heeft AgriPlaza Bouwadvies het tekenwerk, de natuurbeschermingswet vergunning, de bouwvergunning en de milieu melding aangevraagd.

Deze 2+1 ligboxenstal biedt ruimte voor 121 melkkoeien. De stal is voorzien van de emissiearme ECO-vloer (combinatie van beton en rubber) hiermee wordt een optimale beloopbaarheid voor de koeien verkregen. Voor in de stal is een Dairymaster swingover 2×14 stands geplaats. Het geheel voldoet verder aan de eisen Maatlat Duurzame Veehouderij.
Door de bouw van deze nieuwe ligboxenstal heeft de familie de oude ligboxenstal kunnen verbouwen naar een mooie jongveestal.

Ontwerp gegevens:

 • Indeling: 2+1;
 • Ligplaatsen 121 stuks;
 • Melkstal: Dairymaster swingover 2×14 stands

Kenmerken:

 • Voldoet aan de eisen van de MDV;
 • Emissiearme ECO-vloer;

Familie Tepper van Tol bedankt voor de prettige samenwerking.

Familie Udding te Hooghalen

Nieuwbouw woning met bijgebouw te Hooghalen

Opdrachtgever: Familie Udding
Adres: Boermarkeweg 1, 9414 VK Hooghalen
Bouwjaar: 2021

Voor de familie Udding heeft AgriPlaza Bouwadvies het tekenwerk, nieuw bestemmingsplan, in samenwerking de vergunningen aangevraagd en de aanbesteding verzorgt.

Deze woning is een voorbeeld van ‘’nieuwbouwen met een oude ziel’’. De woning kenmerkt zich aan de buitenkant door de authentieke uitstraling, het ambachtelijke (boerenvlechtwerk) metselwerk, rieten dakbedekking en de kozijnen. Aan de binnenkant van de woning kenmerkt het zich door de authentieke elementen zoals, de zichtbare zware eikenhouten balklaag en de estrikenvloer.

De woning kon worden gerealiseerd middels een Ruimte- voor- Ruimte regeling.

Met de Ruimte-voor- Ruimte regeling kunt u uw oude bedrijfsgebouwen slopen, in ruil voor één of meerdere bouwkavels voor een extra woning. Hoeveel kavels er gerealiseerd mogen worden, wordt bepaald aan de hand van de gesloopte vierkante meters. Tevens dient de bedrijfsvoering te worden gestaakt en krijgt de agrarische bestemming een woonbestemming.

Ontwerp gegevens:

 • Boerenvlechtwerk;
 • Hanenkam rollagen;

Kenmerken:

 • Ruimte- voor- Ruimte regeling;
 • Authentiek;
 • Landelijk.

 

Familie Udding bedankt voor de prettige samenwerking!

MooiWonen kantoor te Annen

Verbouw MooiWonen kantoor te Annen

Opdrachtgever: MooiWonen Makelaars
Adres: Zuidlaarderweg 106, 9468 AJ Annen
Bouwjaar: 2020/2021

Het pand aan de Zuidlaarderweg 106 werd voorheen gebruik ten behoeve van een slagerij met wonen. De voormalige slagerij met inpandige bedrijfswoning is inmiddels omgevormd naar een kantoorpand voor MooiWonen Makelaars en beschikt daarnaast over een tweetal appartementen. In 2020 is er gestart met de verbouwwerkzaamheden. De winkel is omgebouwd naar een kantoor, de werkplaats en koeling naar een riant appartement en de bovenverdieping is verder gemoderniseerd (dit was voorheen ook al een appartement). Bij de verbouwing zijn bijna alle vloeren, wanden en gevels vernieuwd of na-geïsoleerd, de daken zijn vervangen net als alle kozijnen. Daarnaast is de voorzijde van het pand voorzien van een nieuwe uitstraling. Door het toepassen van een groter overstek en een sfeervolle houten gebintconstructie heeft het pand meer uitstraling gekregen.

Voor dit project hebben wij de vergunningaanvraag (hierbij ook een bestemmingswijziging) en het volledige tekenwerk mogen verzorgen.

Familie Den Besten te Noordhorn

Nieuwbouw ligboxenstal te Noordhorn

Opdrachtgever: Melkveehouderij Den Besten
Adres: Noorderweg 48, 9804 TE Noordhorn.
Bouwjaar: 2019

Voor de families Den Besten heeft AgriPlaza Bouwadvies van schets tot oplevering mogen begeleiden. Wij hebben de families mogen voorzien van het tekenwerk, de natuurbeschermingswet vergunning, de bouwvergunning en milieumelding aangevraagd, de aanbesteding begeleid en wij hebben de familie geadviseerd en bijgestaan tijdens de realisatie van deze ligboxenstal.

Deze ligboxenstal biedt ruimte voor 82 melkkoeien, voorzien van diepstrooisel boxen en een emissiearme roostervloer. De roostervloer is voorzien van de ‘GEA combischuif’ en aan de achterzijde van de stal wordt de mest gescheiden in een dunne en dikke fractie, doormiddel van een afstort en lopende band. Het geheel voldoet verder aan de eisen Maatlat Duurzame Veehouderij en is uitgevoerd met een 2×14 stands Rapid Exit melkstal voorzien van een basement en is aan de achterzijde voorzien van een schuifgang ten behoeve van het scheiden van de dunne fractie en de dikke mest met een opvoergoot naar de vaste mestplaat.

Ontwerp gegevens:

 • Indeling: 3+0;
 • Ligplaatsen 82 stuks + 3 ligplaatsen t.p.v. separatieruimte;
 • Melkstal: 2×14 stands Rapid Exit van GEA.

Kenmerken:

 • Voldoet aan de eisen van de MDV;
 • Emissiearme roostervloer;
 • Mest scheiden in een dunne en dikke fractie, doormiddel van een afstort en lopende band;

Families Den Besten bedankt voor de prettige samenwerking.

Families Austie en Bollen te Dalen

Nieuwbouw duurzame ligboxenstal met werktuigenberging

Opdrachtgever: Melkveebedrijf Austie en Bollen
Adres: Dalerveensestraat 32, 7751 ZT Dalen
Bouwjaar: 2018

Voor de families Austie en Bollen aan de Dalerveensestraat 32 te Dalen heeft AgriPlaza Bouwadvies de families van het tekenwerk tot en met de oplevering mogen begeleiden.  Wij hebben de tekeningen uitgewerkt, de natuurbeschermingswet vergunning, de bouwvergunning en milieumelding aangevraagd, de aanbesteding begeleid en wij hebben de familie geadviseerd en bijgestaan tijdens de realisatie.

Het gerealiseerde project voldoet aan de eisen van de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV). Het ontwerp is gebaseerd op een arbeidsefficiënte bedrijfsvoering. Slechts één persoon zou het moeten kunnen doen. Het geheel voldoet verder aan de eisen Maatlat Duurzame Veehouderij en wordt uitgevoerd met een ruime wachtruimte, inpandige luchtwasser en 2x 16 stands zij-aan-zij melkstal. Daarnaast is er een nieuwe werktuigenberging gebouwd die voorzien is van een werkplaats.

 Ontwerp gegevens:

 • Indeling: 0+(1+2+1)+0
 • Ligplaatsen: 191 stuks + strohokken
 • Melkstal: 2x 16 stands zij-aan-zij
 • Separate wachtruimte
 • Kantoor

Kenmerken:

 • Voldoet aan de eisen van de MDV
 • Inpandige luchtwasser
 • Hoogwaardige afwerking
 • Transparant ontwerp door toepassing glazen puien aan één zijde

Wij willen de families Austie en Bollen nogmaals bedanken voor de prettige samenwerking.

Familie Hollander te Gasteren

Nieuwbouw duurzame ligboxenstal

Opdrachtgever: Maatschap Hollander
Adres: Oosteinde 21, 9466 TA Gasteren
Bouwjaar: 2016

Voor de familie Hollander aan de Oosteinde 21 te Gasteren heeft AgriPlaza Bouwadvies de familie van het tekenwerk tot en met de oplevering mogen begeleiden. AgriPlaza Bouwadvies heeft de tekeningen uitgewerkt, de bouwvergunning en milieumelding aangevraagd, de aanbesteding begeleid en heeft de familie geadviseerd en bijgestaan tijdens de realisatie.

Het gerealiseerde project voldoet aan de eisen van de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV). Koe comfort staat bij de familie hoog in het vaandel, hiermee is tijdens het ontwerp en de realisatie ook de nodige aandacht aan besteed. Vanuit het oogpunt van het Besluit Emissiearme Huisvesting en de uitstoot op Natura2000 gebieden is gekozen voor de toepassing van een (inpandige) luchtwasser. De luchtwasser zuivert de lucht in de stal en reduceert hiermee de ammoniakemissie. Een voordeel van dit systeem is de mogelijkheid om traditionele roostervloeren toe te passen. Een nadeel van het systeem is dat de stal als het ware “dicht” uitgevoerd dient te worden. Om hierop in te spelen zijn de zijgevels grotendeels uitgevoerd in glazen puien. Met deze toepassing zijn de koeien altijd zichtbaar, tenminste; wanneer ze niet in de wei staan. Verder heeft de boer afscheid genomen van de melkstal door de toepassing van drie melkrobots, namelijk drie Mono-boxen. Daarnaast is de stal ook voorzien van een feedwall. De feedwall is als het ware een voergoot in de buitenmuur waarmee het oppervlak van de stal wordt gereduceerd, omdat dit de traditionele voergang vervangt. De praktijk laat zien dat de koeien hier liever en meer vreten dan aan de traditionele voergang en een ander bijkomend voordeel is dat er minder voerresten overblijven.

 Ontwerp gegevens:

 • Indeling: 0+6+0
 • Ligplaatsen: 165 stuks + strohokken
 • Melkrobots: 3 stuks Mono-boxen

Kenmerken:

 • Voldoet aan de eisen van de MDV
 • Inpandige luchtwasser
 • Feedwall
 • Hoogwaardige afwerking
 • Transparant ontwerp door toepassing glazen puien

 

Familie Van de Ven te Gasselternijveen

Nieuwbouw duurzame ligboxenstal

Opdrachtgever: Van de Ven Gasselternijveen B.V.
Adres: Nieuwe Dijk 2, 9514 BX Gasstelternijveen
Bouwjaar: 2015

Voor de familie Van de Ven aan de Nieuwe Dijk 2 te Gasselternijveen heeft AgriPlaza Bouwadvies de familie van het tekenwerk tot en met de aanbesteding mogen begeleiden. AgriPlaza Bouwadvies heeft de tekeningen uitgewerkt, de bouwvergunning en milieumelding aangevraagd, de aanbesteding begeleid en is de opdrachtgever verder op gang geholpen tijdens de aanvang van de bouw.

Het gerealiseerde project voldoet aan de eisen van de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV). Vanuit het oogpunt van het Besluit Emissiearme Huisvesting en de uitstoot op Natura2000 gebieden is gekozen voor de toepassing van een luchtwasser. De luchtwasser zuivert de lucht in de stal en reduceert hiermee de ammoniakemissie. Een voordeel van dit systeem is de mogelijkheid om traditionele roostervloeren toe te passen. Een nadeel van het systeem is dat de stal als het ware “dicht” uitgevoerd dient te worden. Om hierop in te spelen zijn de zijgevels grotendeels uitgevoerd in glazen puien. Met deze toepassing zijn de koeien altijd zichtbaar, tenminste; wanneer ze niet in de wei staan. Verder heeft de boer afscheid genomen van de melkstal door de toepassing van de MIone 3-box. Verder is de stal voorzien van een flexibele boxafscheiding en een grote gebogen lichtnok. Door de toepassing van zonnepanelen is het geheel nagenoeg energie neutraal.

Ontwerp gegevens:

 • Indeling: 0+4+0
 • Ligplaatsen: 161 stuks
 • Melkrobot(s): MIone 3-box

Kenmerken:

 • Voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij
 • Nagenoeg energie neutraal
 • Luchtwasser
 • Hoogwaardige afwerkingen
 • Grote gebogen lichtnok
 • Transparant aan de buitenzijde door toepassing glazen puien

 

Familie Uiterwijk te Veendam

Nieuwbouw aardbevingsbestendige jongveestal met werktuigenberging

Opdrachtgever: Maatschap Uiterwijk
Adres: Vosseveld 1, 9644 XW Veendam
Bouwjaar: 2016

Voor de familie Uiterwijk aan de Vosseveld 1 te Veendam heeft AgriPlaza Bouwadvies de familie van het tekenwerk tot en met de oplevering mogen begeleiden. AgriPlaza Bouwadvies heeft de tekeningen uitgewerkt, de natuurbeschermingswet vergunning, bouwvergunning en milieumelding aangevraagd de aanbesteding begeleid, en heeft de familie geadviseerd en bijgestaan tijdens de realisatie.

Het gerealiseerde project is ontworpen voor de huisvesting van jongvee. Het ontwerp voldoet aan de richtlijnen voor het aardbevingsbestendig ontwerp/ bouwen van constructies en gebouwen (NPR 9998). Naast het stal gedeelte is het ontwerp tevens voorzien van een werktuigenberging.

Ontwerp gegevens:

 • Indeling: Dwarsopstelling ligboxen en strohokken
 • Ligplaatsen: 153 ligplaatsen + strohokken

Kenmerken:

 • Ligboxenstal voor het huisvesten van jongvee
 • Voorzien van ruime werktuigenberging
 • Ontworpen conform de NPR 9998